Ново 20: кактусът Боцко

Винаги съм казвала, че не мога да се грижа за нещо, което а) не мога да галя, б) не може само да си поиска храна. Е, не винаги. Може би след като убих няколко сложни за гледане цветя, още толкова лесни за гледане, 2-3 кактуса и подправките, които засадихме миналата година на терасата. Това са и причините аквариумът с рибки вкъщи да е само на Иван, а Кас и Фрея да са „нашите котка и куче“.

DSC_0120-1Е, да, но това лято очевидно ми е период на промени, размисли и нови неща. Затова днес, докато се прибирахме с Фрея от ветеринаря, се спрях пред една малка цветарничка наблизо и мигом си харесах Боцко. Трябва да се признае, че е изключително симпатичен за кактус. Съзерцавах го и мислих няколко минути и когато дамата от цветарничката излезе да ме попита дали може да ми помогне с нещо, й казах да ми опакова Боцко. Щастливо взех торбичката, откупих кактусчето със скромните 3 лв. и поех към вкъщи.

У дома нямаме никакви растения освен лозата, обгръщаща цялата ни тераса, и водораслите в аквариума. Последната палмичка, която бе оцеляла само и единствено благодарение на Иван, се сбогува с живота си, когато тромавото бебе Фрея влезе през вратата, бутна я и загризка листата й. Следователно аз нямам никакъв опит с отглеждането на цветя, а ми се иска да осигуря по-голяма площ за развитие на Боцко, а защо не и няколко събратя (при положение, че се справя с него, разбира се). Та, всички идеи и препоръки са добре дошли.

Обещавам да ви държа в течение с приключенията на Боцко!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s