International Beer Day – because we all need another excuse to drink beer!

Ето тук сега ще си проличи кой ме познава поне малко и кой – не. Който не ме познава, време е да узнае, че аз много обичам бира. Да започнем отначало – Здравейте! Аз съм Илияна (Бени) и обичам да пия бира! Е, прозвуча малко като от клуба на анонимните алкохолици, ама какво да се прави, още от малка си сръбвам от бирената пяна в чашата на баща ми. И от тогава до сега промяната е само в количеството, което сръбвам. Обичам и светлата, и тъмната, и живата…и умряла бира да имаше, пак щях да я обичам. Само тая лимонадената не ми я хвалете! Както се пееше в една песен – „Обичам женичките, обичам ги всичките!”. Е, аз съм така с биричките.

love_beerДнес е 5-и август, официалният Mеждународен ден на бирата. (Хлъц!) Защото си имаме нужда от още един повод  да пием бира! Е, аз лично го отпразнувам, както и всеки друг ден, с бира. Може би тук се крие ключът от палатката защо момиче на 20 има бирено коремче…

Този празник на бирата е основан през 2007 година от Джеси Авшаломов, Еван Хамилтън, Аарон Араки и Ричард Ернандес, за да събира всички любители и производители на бира…на по бира!

Какви са целите на Деня на бирата? Цели 3!

 1. Да се съберем с приятели и да се насладим на незаменимия вкус на бирата.
 2. Да почетем всички мъже и жени, които произвеждат и сервират бира.
 3. Да сближим хората по света под знака на бирата, празнувайки с различните видове бира по целия свят на този забележителен ден.

Всъщност бирата днес се е превърнала в едно сплотяващо звено. Като кафето. Като цигарите. Нали знаете – когато си нов някъде, най-добрият начин да се сближиш с компанията е да излезеш с тях или да пушиш, или да пиеш кафе, или бира. Третото е за предпочитане. По време на тези три дейности се завързват контактите и се изграждат новите познанства.

Като се сетя само колко хубави моменти съм имала с приятели, познати и непознати, пиейки бира – става ми е едно такова приятно…и студено и газирано на душата. Колко само полянки, градинки и пейки сме осветили…колко заведения, колко градове…Включително и Бремен, както и половин Европа!

Като казах Бремен, преди около година и половина сестра мe покани на гости в Бремен. Ако не знаете, сега ще ви кажа, че Бремен е градът на Becks. Ама… ако си мислите, че тукашният и тамошният Becks имат нещо общо, жестоко се лъжете. Е, сега, ако кажа, че тукашния не го пия, ще излъжа, ама онзи е по-хубав. Та, отивам аз в Германия, отявленият бираджия и… изпих доста… опитах всички марки, за които някога бях чувала, че съществуват, а после опитах всички, за които не бях чувала. Това се оказа най-биреното ми пътуване.

Тук е моментът да поздравя всички мои бирени приятели! Честит празник, мили мои! Пожелавам ни още мноооого бири да споделим, много градинки и пейки да обходим и много смях да изсмеем! Наздраве! 🙂

Повече за Международния ден на бирата можете да намерите на официалния сайт, както и на Фейсбук страницата.

Ако имате интерес да прочетете нещо по-задълбочено за бирата, препоръчвам ви книгата на Людмил Фотев – „Езикът на бирата“.

Още един път – НАЗДРАВЕ и ей, не спирайте да пиете биричка, какво е едно шкембенце между приятели!:)

7 thoughts on “International Beer Day – because we all need another excuse to drink beer!

Add yours

 1. жалко, че не можахме да го почетем с теб , ако не официално то поне редовното „В Кенефа“… ( но не онзи култовият от „Почивка в кома“ , а нашият си… :-))…

  Харесвам

 2. Айде на beerpong-а! Тук бирата е много силна и играта ще бъде къса, затова естествено ще играем с българска бира и без да чупим разни съдове….. 🙂

  Харесвам

 3. Почти шест години по-късно попадам на същата публикация в студен зимен ден (голяма работа, че е зима, бирата си е бира!) и почти пророних сълзица от умиление. 🙂 Имам три кенчета в запас отвън на перваза на прозореца, като стане бирено време ще си отворя едно да ти кажа наздраве.

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: