Бира по АВЕРСКИ

Допреди броени дни бях командирована във Варна. Лоша комбинация е тази – море и работа, работа и море. Толкова си близо до плажа, и толкова далеч. Аха да топнеш краче в солената вода и получаваш мейл, който набързо те връща в реалността.

За тези десет дни в морската столица обаче, едно местенце успя да пренесе лятото и морето в мен, да ми направи едно такова леко на душата и да се окопае в сърчицето ми. Съвсем в центъра на Варна, наскоро е отворило врати най-бирено-сърдечно-усмихнатото магазинче – Averi Beers. Нямаше как да не ви разкажа за него и аверите, които са го създали.

За Александра Танева, Алдо Давидов, Венцислав Тонев и Kарен Хазарян иде реч тук. Четирима приятели, събрани от спортното катерене и биренето или иначе казано – Аверите. Но под „бирене“ не разбирайте безкрайните арианки в градинката – Аверите гледат сериозно на нещата. След като откриват общите си влечения, членовете на този бирен квартет започват да произвеждат собствено пиво, а скоро след това и отварят най-уютния магазин за крафт бира във Варна, да не кажа България.

Averi Beers се намира на ул. „Архимандрит Филарет“ № 9 и на няколкото си квадратни метра площ приютява над 100 вида крафт бири, буренце с два вида наливен Гларус, много добро настроение и ароматно кафе (да, буквално можеш да не си тръгваш от там, а само да редуваш напитките). Докато заснемам това създадено за снимки и щастливи моменти място, Kарен споделя, че не им трябвало кой знае колко време, за да се решат, но периодът от месец между идеята и вземането на ключовете за магазина ме втрещява. „След още месец отворихме“, довършва ме той.

Причината да ви разкажа за Аверите не е само една – защото са ме изкефили максимално. Пиша за тях, за да стане ясно на всички ни (които само мечтаем и се оправдаваме с обстоятелствата), че ето, да, възможно е. Възможно е за две месеца да решиш, че искаш магазин за крафт бира, да намериш пространство, да го наемеш, ремонтираш, да направиш страхотен дизайн и да отвориш – с усмивка и 100 вида бири. Възможно е да направиш от мечтите си нещо реално и красиво, в случая място, което да събира и радва хората.

Затова, забранете си да се оправдавате. Действайте. Но преди това се разходете до Варна и посетете магазинчето на Аверите. Струва си. Наздраве.

За повече информация:

Фейсбук страница на Averi Beers

Фейсбук страница на собственото им пиво – Averi Brewing

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: